Sada znam zašto.. - Transformiraj se

Sada znam zašto..

Terapeutska metoda koja koristi hipnozu
Voljela bih da je hipnoza čarolija, ali to je znanost…
19/03/2018
Terapeutska metoda koja koristi hipnozu
Najbolja mama na svijetu!
19/03/2018

Sjedila je na fotelji i nije niti pokušavala obrisati krupne suze koje su joj se slijevale niz lice i nosile sa sobom posljednje tragove maskare..
„Ponekad mi se činilo da je to samo bio ružan san..“, rekla je i duboko uzdahnula.
„Nije san, ali sada je samo dio davne prošlosti koja se više nikada neće ponoviti“, rekla sam, pružila joj maramicu i nastavila:
„Jednostavno, tada si bila premala da bi sa time nosila i tvoje tijelo i tvoj um su učinili svoje – zaštitili te na najbolji mogući način kako su znali i umjeli.“
Anita je imala 55 godina i preko 30 kg viška u odnosu na ne baš pretjerane centimetre svoje visine. Ponekad je znala reći da se i od zraka deblja. No, kada joj je višak kilograma počeo uzrokovati i zdravstvene probleme, bila je sigurna da njena težina nije samo estetski problem.
Regresija u djetinjstvo izvukla je na površinu ono o čemu je Anita najčešće razmišljala kao prerano završenom djetinjstvu: kao najstarije dijete uvijek se morala brinuti za svoju braću i sestre. I dok su se druga, mlađa djeca igrala na dvorištu, ona je obavljala poslove za koje su obično zaduženi puno stariji od nje: kuhanje, spremanje, peglanje.. A onda se u sjećanju pojavila scena dana kada se njen očuh vratio puno ranije sa posla, vidno pijan. I dugo prije toga ona je bila svjesna njegovog pogleda koji je u njoj izazivao nelagodu i sa kojim se nije znala nositi no, kako je njena majka često radila dvije smjene, i kada je bila kući, jednostavno bi bila preumorna i prezauzeta da bi Anita započela razgovor o nečemu što nije znala opisati osim kao nelagodu i strah koju je osjećala u prisustvu očuha.
Nikada nije ispričala majci što se desilo toga dana. Kako je pobjegla i zašto se sakrila u školskom dvorištu gdje ju je pronašao domar i u kasne sate odveo kući. Bila je kažnjena, ali to joj je bilo nebitno u usporedbi sa rečenicom koja se kao rješenje pojavila u njenoj glavi i koju si je stalno ponavljala: „Kada budem velika i snažna nitko me neće moći ozlijediti“.
A kako se postaje velik i snažan? Što radiš kada želiš što prije odrasti? Jedeš.
I uskoro je Anita imala puno više kilograma nego bilo koja djevojčica u njenom razredu. Često su je zezali da je muškobanjasta i da bez problema može pretući bilo kog dječaka u školi, ali Anitu to nije bilo briga, dapače davalo joj je osjećaj sigurnosti. Široka odjeća koju je nosila zbog svoje težine uspješno je prikrivala i bilo kakva obilježja ženstvenosti koja se počinju pokazivati u pubertetu. Za razliku od ostalih djevojčica koje su jedva čekale da izrastu u djevojke, Anita je bila sretna što je njeno tijelo dečkima nezanimljivo. Ostavljali su je na miru, čak je i smatrali jednom od svojih.
Godine su prolazile te donijele druge probleme i životne situacije, a Anita je postala žena koju nikada nije pretjerano zanimao fizički izgled. Prihvatila je sebe i konstantnu potragu za XXL garderobom. Sve dok bolovi u kičmi nisu postali konstantna koju više niti analgetici nisu mogli prikriti.
„Morate smršaviti i to pod hitno“, rekao je liječnik, „tijelo Vam predugo nosi prevelik teret.“
Ali nije bilo samo tijelo ono što je nosilo teret. Teret je nosila i duša i to predugih 40 i nešto godina..i konačno je došlo vrijeme da ih Anita otpusti. Jer..odavno je prošlo vrijeme kada je veliko i snažno tijelo Aniti trebalo da je kao oklop zaštiti od zlostavljanja.
..
Svatko od nas ima svoju priču. Ponekad je ona dobro skrivena, a ponekad je nosimo naočigled čitavog svijeta i sami nesvjesni kako ništa što činimo ili što mi jesmo nije slučajno ili bez razloga..
Znate li, što je to na vama, a što priča vašu priču?
..
Ime i godine u ovoj priči su izmijenjene kako bi se zaštitila privatnost klijenta. Priča je ispričana uz odobrenje gđe A.

Sada znam zašto..
TBT Web koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete korištenja.
Saznajte više