Pronađite odgovor na svoje pitanje u izborniku ili mi pišite, nazovite me...

terapija.brze.transformacije@gmail.com                                          mob 099 844 55 041. Kako je nastala Terapija Brze Transformacije?
Utemeljiteljica Terapije Brze Transformacije (skraćeno TBT) je gđa Marisa Peer, terapeutkinja iz Londona koja je za svoj tridesetogodišnji rad višestruko birana i proglašena najboljim Britanskim terapeutom. Gđa Marisa Peer je i autorica nekoliko svjetskih bestsellera te jedna od najutjecajnijih svjetskih terapeuta na čijoj su listi klijenata neke od najuspješnijih i najutjecajnijih osoba ovoga vremena. Kroz svoju dugogodišnju praksu, gđa Marisa Peer stvorila je specifičan pristup klijentima i njihovim problemima koji se zasniva na direktnom rješavanju problema tamo gdje je on pohranjen, a to je podsvijest. Korištenjem i povezivanjem različitih metoda koje su se pokazale izuzetno učinkovite, brze i transformirajuće nastala je Rapid Transformational Therapy ili prevedeno Terapija Brze Transformacije koja zaokruženo predstavlja cjelovit pristup rješavanju najrazličitijeg spektra psihičkih ili fizičkih tegoba sa kojima se danas susreće gotovo svaki pojedinac na svijetu, a to su depresija, tjeskoba, stres, fobije, ovisnosti, problemi sa težinom i slično.
2. Što je Terapija Brze Transformacije?
Terapija Brze Trasnformacije je relativno nova, ali revolucionarna terapeutska tehnika koja već nakon samo jedne terapije u trajanju od dva do tri sata omogućava ostvarivanje izuzetnih terapeutskih rezultata. To je duboka i snažna tehnika koja odlazi u sam korijen problema i započinje proces izlječenja uz korištenje snage podsvjesnog uma. Najčešće se primjenjuje kod problema sa depresijom i tjeskobom, stresom, paničnim napadajima, fobijama, ovisnostima, niskim samopouzdanjem i samopoštovanjem, problemima sa održavanjem tjelesne težine, bulimijom, anoreksijom, nesanicom, lošom koncentracijom, motivacijom i pamćenjem, kod problema u vezama i odnosima, alkoholizma i još puno, puno drugih tegoba.
3. Kako funkcionira Terapija Brze Transformacije i po čemu je različita od ostalih terapija?
Terapija Brze Transformacije ima različit pristup i način rješavanja problema od ostalih terapija jer ne se ne bavi simptomima problema već rješava njegov uzrok. Naime, dok klasične psihoterapije zahtijevaju veliku količinu vremena koju psihijatar ili terapeut provodi u razgovoru sa klijentom o problemu, tegobama i simptomima, terapeut brze transformacije nakon kraćeg razgovora sa klijentom o vrsti problema, odlazi u sam uzrok istih i tamo gdje se oni nalaze – u podsvijest. Da bismo pristupili podsvjesnom umu potrebno je koristiti neku od tehnika, a terapeut brze transformacije koristi elemente hipnoze.
4. Što je hipnoza?

Hipnoza je postupak kojim na potpuno prirodan i svjestan način, dakle bez ikakvog gubljenja kontrole ili svjesnosti, direktno pristupa podsvjesnom umu kako bismo tijekom terapije kroz određena sjećanja spoznali uvjerenja koja smo stekli kroz proživljene doživljaje. Riječ “hipnoza” dolazi od grčke riječi čiji prijevod znači “spavati” pa se iz tog razloga ona vrlo često potpuno pogrešno povezuje uz stanje sna. Naime, postupkom hipnoze se na prirodan način ulazi u stanje alfa moždanih valova koji POVEĆAVAJU našu sposobnost korištenja uma pogotovo kada znamo da podsvjesni um predstavlja više od 90 % našeg ukupnog uma. Kao što smo već rekli, u podsvjesnom umu nalaze se pohranjena sva naša sjećanja pa tako i uvjerenja.

Ponekad znamo koja nam uvjerenja otežavaju ili narušavaju kvalitetu života, a ponekad ne. Terapeut brze transformacije je osoba koja vam pomaže da pristupite podsvjesnom koristeći elemente hipnoze te vam pomaže pronaći uvjerenja koja su za vas štetna i situacije u kojima ste ih stvorili, a koje ste pohranili u podsvijesti. Isto tako, uz pomoć terapeuta, ta uvjerenja ispravljate VI, proživljenim situacijama mijenjate značenje i sa novim pozitivnim, promjenama nastavljate živjeti na prethodno gotovo nezamisliv način.

5. Hoću li zaspati i izgubiti snagu volje ili kontrolu zbog hipnoze?
Ne. Biti ćete u potpunosti u kontroli svoga tijela i svega što radite. Dapače, tijekom čitave terapije se razgovara i nakon terapije se u potpunosti sjećate svega što se dogodilo. Apsolutno imate kontrolu nad sobom u svakom smislu, u svakom trenutku. Ne postoji način da terapeut tijekom terapije natjera klijenta da napravi ili kaže bilo što protiv njegove volje ili nešto što ne želi. Isto tako, hipnoza nije moguća bez apsolutnog pristanka ,volje i suradnje klijenta.
6. Kako izgleda jedna terapija?
Svaka terapija struktuirana je na sljedeći način:

Razgovor terapeuta i klijenta o problemu koji se želi razriješiti
Ulazak u podsvjesno koristeći elemente hipnoze
Regresija u sjećanja u kojima su stvorena određena štetna uvjerenja
Sagledavanje kako su stvorena uvjerenja na temelju značenja kojeg smo dodijelili određenoj doživljenoj situaciji i proživljenoj emociji u prošlosti
Ponovno sagledavanje proživljenog iz položaja sadašnjeg trenutka i uvida kako je stečeno uvjerenje utjecalo na naš život do sada
Mijenjanje uvjerenja na način da se staro zamjenjuje novim, pozitivnijim i povoljnijim za klijente
Snimanje individualne hipnotičke snimke za klijenta koji istu sluša 21 dan

Znanstveno je dokazano da je 21 dan prosječno potreban da bi ljudski um usvojio određeno ponašanje kao naviku ili uvjerenje kao sastavni dio osobnosti. Prosječno trajanje jedne terapije traje između dva do tri sata.

7. Kako ću se osjećati tijekom i nakon terapije?
Tijekom terapije osoba se osjeća svjesno, relaksirano i udobno. Sama hipnoza je prirodno stanje u koje najčešće ulazimo nesvjesno nekoliko puta dnevno gledajući film ili npr. sanjareći otvorenih očiju.. Osobe koje meditiraju vrlo dobro poznaju to stanje jer se njime postiže prirodna izmjena moždanih valova iz beta u alfa stanje, a alfa stanje je upravo ono u kome se nalazimo kada smo pospani tj. dok padamo u san. Dakle, osjećaj nam je potpuno poznat i ugodan. Razlika od osobe do osobe može biti samo u dubini relaksacije tj. opuštenosti koja se postigne tijekom terapije, ali nije presudna za ishod i rezultat terapije. Nakon terapije čest je osjećaj zadovoljstva zbog duboke spoznaje i razumijevanja zašto i kako je problem nastao te osjećaji oslobođenja od problema i osnaženja, energiziranosti.
8. Što ako ne mogu biti hipnotiziran?
Svatko može biti hipnotiziran, ali je potrebna želja i namjera. To je jednostavno, ugodno i iznad svega opuštajuće iskustvo pogotovo kada znate da time možete riješiti problem koji vas tišti ili sputava u svakodnevnom životu da biste živjeli kvalitetnije i bolje.
9. Da li postoji obaveza čuvanja podataka?
Apsolutno. Svim klijentima je zajamčeno potpuno, strogo povjerljivo čuvanje svih podataka.
10. Što je sve uračunato u cijenu jedne terapije?

U cijenu jedne terapije uračunat je razgovor koji prethodi terapiji tijekom kojeg vam se detaljno objašnjava postupak i odgovara na sva dodatna pitanja koja imate u vezi terapije. Isto tako, terapeut se upoznaje, u kratkim crtama, sa vašim problemom.

Sama terapija u trajanju od dva do tri sata predstavlja ciklus opisan u odgovoru pod brojem 6. Nakon terapije, terapeut u više navrata u periodu od 21 dana kontaktira klijenta na način da se prati postizanje rezultata, vrši rekapitulacija postignutog, a klijent se kroz čitav period osjeća vođen.

11. Kako je moguće postizanje rezultata tijekom samo jedne terapije?
Ulaskom u podsvijest gdje se nalaze i indentificiraju stvarni problemi predstavlja glavnu razliku od ostalih vrsta terapija. Kada ste sposobni promotriti vlastiti problem i razumjeti ga iz perspektive neprosuđivanja, poprilično je jednostavno otpustiti stara uvjerenja i krenuti naprijed svorivši, uz pomoć terapeuta, nova za vas povoljnija i bolja uvjerenja. Ponekad je potrebno više od jedne terapije, ali za većinu problema dovoljna je jedna.
12. Što ako otkrijem nešto što ne želim dijeliti?
Vi ste u potpunoj kontroli apsolutno svega što se tijekom terapije događa i ako nešto ne želite podijeliti – ne morate. Možete zadržati detalje za sebe, a ja vam kao terapeut svejedno mogu pomoći sve dok ste mi spremi reći kako je neimenovani događaj utjecao na vas ili vas natjerao da se osjećate.
13. Da li se tijekom terapije radi regresija?

Da. Regresija (vraćanje ili povratak u prošlost) je sastavni dio terapije te neizostavan i nezamjenjiv način da se otkrije uzrok problema koji vas muči. Vraćanjem u svoju prošlost kroz sjećanja (od kojih su vam neka oduvijek poznata, a neka ste potisnuli) nećete ponovno doživjeti događaje kojih se sjećate. Samo ćete ih ponovno sagledati. Ti događaji iz vaše prošlosti mogu utjecati na to da se osjećate radosno ili tužno, ali u oba slučaja ćete se osjećati potpuno sigurno.

14. Zašto je Terapija Brze Transformacije više od pozitivnog razmišljanja i afirmiranja?

Pozitivnim afirmiranjem pokušavamo djelovati snagom volje i svjesnim umom na podsvijest. Svjestan um je samo „dio sante leda“ koji se vidi iznad površine. Onaj veći i moćniji dio nalazi se ispod površine i, kao što smo već rekli, naziva se podsvijest. Svjesnim umom nemoguće je promijeniti nešto što se nalazi u podsvijesti.

Na primjer: afirmiranjem „Ja sam obilje i privlačim bogatstvo i uspjeh“, ne možete napraviti promjenu ako u svojim dubokim uvjerenjima, a koja se nalaze u podsvijesti, mislite za sebe da nemate dovoljno i nikada niste imali jer smatrate da niste dovoljno dobri i da zbog toga ne zaslužujete uspjeh. Na neki način, takvim pozitivnim afirmiranjem u svom umu započinjete rat u kome će pobijediti onaj tko je jači, a to je uvijek podsvijest. Emocija, koja je jezik podsvjesnog, je uvijek snažnija od razuma i logike (jezici svjesnog uma) jer je znanstveno dokazano da snaga volje ima svoj vijek trajanja (sjetite se novogodišnjih odluka!), dok je emocija neiskorjenjiva ukoliko se ne zamijeni nekom dugom, u ovom slučaju boljom i povoljnijom za vas.

15. Na koji način terapija može pomoći djeci?

Kao prvo, bitno je naglasiti da prilikom svake terapije i općenito rada sa djecom, jedan od roditelja ili skrbnik mora biti prisutan uz obavezno pismeno dopuštenje. Izuzetno je važno djetetu objasniti koje sve dobrobiti može ostvariti terapijom (na djetetu primjeren način, ovisno o godinama starosti) kako bi dijete pristupilo radu sa interesom i željom za suradnju koja je neophodna da bi se djetetu pomoglo.

Najčešći problemi sa kojima se susreću djeca mlađe dobi, a gdje Terapija Brze Transformacije uspješno pomaže su: mokrenje u krevet, problemi sa prilagođavanjem u vrtiću, problemi sa učenjem i koncentracijom, nisko samopouzdanje i svi ostali problemi koji mogu proizaći iz navedenog ili se mogu povezati sa istima.

Isto tako u radu sa starijom djecom i tinejdžerima, najčešći problemi, a koji se uspješno rješavaju su: problemi sa učenjem i koncentracijom te nisko samopouzdanje i osjećaj manje vrijednosti što često može prerasti u puno veće probleme poput bullyinga.

Svako dijete, kao i svaka odrasla osoba može se hipnotizirati s tim da se kod djece primjenjuje metoda prilagođena uzrastu. Obzirom da znamo da djeca do svoje 7 godine života gotovo čitavo vrijeme koriste isključivo podsvjesno razmišljanje, vrijeme trajanja same terapije je izuzetno kratko i rijetko traje dulje od 30 minuta.

Rad sa djecom kod koje su uočeni neki od gore navedenih problema izuzetno je plodonosan jer ukoliko određeni problem riješite u njegovom začetku, dajete djetetu priliku da odrasta zdravije, bez opterećenja i pritisaka pogrešnih uvjerenja. Takvo odrastanje pruža slobodu i daje kvalitetan temelj za donošenje ispravnih odluka u svim područjima života sa kojima se kasnije susreće kao odrasla osoba.