Iznimni i brzi rezultati koji se očituju kroz znatno povećavanje kvalitete života.

Revolucionarna terapijska metoda - TBT!


Terapija Brze Transformacije (skraćeno TBT) postoji već nekoliko desetljeća kao metoda koja  pruža iznimne i brze rezultate. Oni se očituju kroz znatno povećavanje kvalitete života osobe koja je prošla terapiju.

Metoda je razvijena od strane najbolje britanske terapeutice, Marise Peer, koja je svoje životno iskustvo te izuzetno bogatu i uspješnu praksu pretočila u Rapid Transformational Therapy (prevedeno Terapiju Brze Transformacije). Ova terapija nudi  revolucionaran pristup rješavanju mnogobrojnih tegoba sa kojima se susrećemo danas.

Depresija, tjeskoba, fobije, ovisnosti, problemi sa samopouzdanjem, koncentracijom, nesanica (lista problema sa kojima TBT ostvaruje izuzetno uspješne rezultate) samo su neki od problema koji se u znatnoj mjeri ili potpunosti mogu riješiti Terapijom Brze Transformacije.

Možda ste isprobali klasičnu psihoterapiju i nezadovoljni ste srazmjerom uloženog vremena, novca i ostvarenih rezultata? Već samo jedna Terapije brze Transformacije promijeniti će Vaš pogled na svijet. Rizici ne postoje, samo benefiti!

 

Što razlikuje Terapiju Brze Transformacije od ostalih tehnika? Kratko i jasno: pristup i način rješavanja problema.

Klasične psihoterapije zahtijevaju veliku količinu vremena (i novaca!) koju psihijatar ili terapeut provodi u razgovoru sa klijentom o problemu, tegobama i simptomima. Terapeut brze transformacije nakon kraćeg razgovora sa klijentom o vrsti problema, odlazi u sam uzrok istih, a to su uvjerenja kojih klijent vrlo često nije svjestan. U našim uvjerenjima, a koja su najčešće stečena u vrlo ranoj životnoj dobi, nalazi se i uzrok većine naših problema. Upravo putem uvjerenja mi stvaramo sliku o sebi, svojoj okolini i životu. Jasno vam je što to znači: nešto što ste zaključili kada ste imali možda  5 godina i dalje upravlja vašim životom iako sada imate, recimo, preko 45 godina.

Sva naša uvjerenja pohranjena su u našoj podsvijesti. Terapeut brze transformacije koristi elemente hipnoze da bi pristupio tom dijelu našeg uma. Na svjesnoj razini ne može se riješiti nešto što je pohranjeno i upravljano podsviješću. Iz istog razloga klasične metode psihoterapije koje na svjesnoj razini pokušavaju ispraviti podsvijest ne ostvaruju željene rezultate bez dugogodišnjih terapija.

Osnovno o hipnozi i funkcioniranju ljudskog uma


Bitan element Terapije Brze Transformacije je hipnoza. Uz nju su vezane mnoge predrasude uglavnom preuzete iz filmova ili scenskih nastupa. Hipnoza se najčešće prikazuje kao nešto mistično, ali često zloupotrebljavano. To je potpuna neistina o hipnozi!

Suprotno tome, hipnoza je znanstvena metoda kojom se fokusiranom pažnjom uz povećanu sugestibilnost pristupa podsvijesti. Svatko od nas, svakoga dana i više puta dnevno ulazi u stanje hipnoze i isto tako potpuno spontano iz nje izlazi. Dakle, u stanje hipnoze možemo ući nesvjesno (npr. kada gledamo film) ili svjesno ukoliko poznajemo postupak hipnotiziranja.

No, recimo samo ukratko nešto o našem mozgu. Tako ćemo bolje shvatili način na koji on funkcionira i zašto nam je potrebna hipnoza. Vrlo pojednostavljeno, naš um možemo podijeliti na svjesni i podsvjesni dio. Svjesni dio koristimo za privremenu memoriju (pamtimo imena, gdje radimo , koliko imamo godina..), snagu volje, analitičke procese kojima svjesno i namjerno donosimo određene odluke te za racionalna razmišljanja kojima sebi objašnjavamo zašto donosimo te odluke... Jezik svjesnog uma je LOGIKA. Neke znanstvene studije dokazuju da naš svjesni um predstavlja samo 5-10% ukupnog uma.

Podsvjesni um je pravi vladar. On predstavlja onih bitnih 90 - 95 % nas! Tu se nalaze pohranjene sve naše navike, emocije i trajne uspomene, a njegova najvažnija uloga je osigurati nam SIGURNOST I ZAŠTITU. Jezik podsvjesnog uma je MAŠTA.

Jednina komunikacija između svjesnog i podsvjesnog uma je korištenje snage volje kojom možemo PRIVREMENO, ali samo privremeno, potisnuti emocije i kontrolirati navike. Na taj način često mislimo kako svjesnim umom možemo upravljati vlastitim životom. No, kada se sukobe svjestan i podsvjestan um, podsvijest je ta koja UVIJEK POBJEĐUJE! 

Naša podsvijest koristi uvjernja da bi kreirala naše osjećaje i ponašanja.  Obzirom da se naša temeljna uvjerenja formiraju se u najranijem djetinjstvu tako postajemo zarobljenici vlastite prošlosti.

Podsvijest NE ZABORAVLJA! To znači da sve, baš apsolutno sve što nam se dogodilo ostaje pohranjeno u našoj podsvijesti! To nas oblikuje. Dokazana je činjenica da se do 50 % ukupnih uvjerenja koja nosimo kroz čitav život formiralo do naše 7. godine života!

Često se poseže za knjigama, videima, radionicama ili predavanjima da bi se promijenila uvjerenja. No, tako se najčeće opet provedu godine u potrazi za rezultatom koji je minimalan ili nedovoljan. Ključ i rješenje su u tehnici! U poznavanju i primjeni tehnike.

Već na prvoj Terapiji Brze Transformacije naučiti ćete tehniku kako pristupiti podsvjesnom umu te kako promijeniti negativna uvjerenja! Tako izgleda početak našeg rada i Vaše promjene! Ne zaboravite: samo jedna terapija dovoljna je za bitan iskorak iz Vašeg nezadovoljstva!

U nekoliko sati do promjene!


Jedan od bitnih dijelova terapije je hipnoza. Hipnoza je tehnika kojom na potpuno prirodan i budan način, dakle bez ikakvog gubitka kontrole ili svjesnosti, direktno pristupamo podsvjesnom umu. Tijekom terapije povratkom u određena sjećanja na potpuno siguran način, analiziramo događaje u kojima ste stvorili  uvjerenja iz kojih Vaš um kreira Vaš život.

Ponekad znamo koja nam uvjerenja otežavaju ili narušavaju kvalitetu života, a ponekad ne... Kroz proces pristupanja podsvjesnom, otključavamo Vaš um. U tome mi pomaže hipnoza. Uz pomoć nje pronalazimo situacije u kojima ste stvorili uvjerenja pohranjena u podsvijesti (regresija). Sva Vaša negativna uvjerenja mijenjamo zajedno, potpuno bezbolno i sigurno. Proživljenim situacijama mijenjamo značenje i sa novim, pozitivnim uvjerenjima kreiramo Vaš novi, bolji život!

Svaka Terapija Brze Transformacije sastoji se od nekoliko dijelova:

Razgovor o problemu koji se želi razriješiti
Ulazak u podsvjest koristeći elemente hipnoze
Regresija u sjećanja u kojima su stvorena štetna uvjerenja
Sagledavanje kako je stvoreno uvjerenje, a na temelju značenja kojeg smo dodijelili doživljenoj situaciji i proživljenoj emociji
Ponovno sagledavanje proživljenog iz položaja sadašnjeg trenutka i uvida kako je stečeno uvjerenje utjecalo na naš život do sada
Mijenjanje uvjerenja na način da se staro zamjenjuje novim, pozitivnijim i povoljnijim 
Snimanje individualne hipnotičke snimke koja se sluša 21 dan *

* znanstveno je dokazano da je 21 dan prosječno potreban da bi ljudski um usvojio određeno ponašanje kao naviku ili uvjerenje kao sastavni dio osobnosti.

Prosječno trajanje jedne terapije je tri sata.

Po završetku terapije, za probleme kao što su nisko samopouzdanje ili nedovoljna osobna vrijednosti, čest je osjećaj oslobođenje od dugogodišnjeg problema. Kako bi se taj osjećaj ustalio kao trajan, predstoji slušanje personalizirane snimke u periodu od tri tjedna. Snimka u umu "zaključava" novo, trajno i pozitivno uvjerenje.

Sastavni dio terapije je i period od tri tjedna nakon terapije. Tijekom istog klijent ostvaruje podršku u vezi bilo kojih daljnjih potrebnih objašnjenja, informacija te dodatnih materijala potrebnih za što dublju transformaciju.

Za neke tegobe dovoljna je samo jedna terapija čiji cjelokupan ciklus završava nakon 21 dana slušanja snimke. Za probleme kao što su depresija ili anoreksija neophodno je održati tri terapije uz slušanje snimki po 21 dan.

I za kraj naglasimo još jednom: svjesnim umom i logikom nemoguće je promijeniti nešto što se nalazi u podsvijesti te je pokretano emocijama i uvjerenjima. Zato, uz dužno poštovanje psihoterapeutima koji ne pristupaju podsvjesnom umu, nije moguće na svjesnoj razini, djelovati na podsvijest. Stoga odlasci psihoterapeutima traju godinama uz neizvjesne rezultate osobne promjene i često bez rješenja problema. Razgovorom o simptomima i posljedicama, a bez djelovanja na uzrok problema koji se nalazi u podsvijesti - nemoguće je riješiti problem.

Terapija Brze Transformacije vas u sadašnjem trenutku rješava tereta prošlosti kako biste u budućnosti živjeli svoj puni potencijal. Bezbolno, bez rizika, jednostavno i trajno. Jedino što preostaje je - da se uvjerite...