Voljela bih da je hipnoza čarolija, ali to je znanost... - Transformiraj se

Voljela bih da je hipnoza čarolija, ali to je znanost…

Terapeutska metoda koja koristi hipnozu
Bajkama treba promijeniti kraj, a ciljeve postavljati svakodnevno
19/03/2018
Terapeutska metoda koja koristi hipnozu
Sada znam zašto..
19/03/2018

Mjesto radnje: šalter državne uprave.
Vrijeme radnje: prije nekoliko mjeseci.
Likovi: gospođa službenica i moja malenkost.

„Dobar dan, predala bih papire za obavljanje djelatnosti“, kažem ja.
„Dajte da vidim“, vrlo službeno i ozbiljno odgovara gospođa i dodaje:
„Dobro, sve ste priložili..ali što je ovo? Hipnoterapija? Pa što Vam pada na pamet! To Vam nitko ne može dozvoliti da radite! To je opasno!“, kaže gospođa sa izrazom lica kojeg je jako teško opisati.
U najmanju ruku osjećala sam se kao da sam u prostoriju ušla na metli, obučena u crni plašt sa šiljastim, crnim šeširom na glavi..
„A Vi znate nešto o hipnozi?“, nastavljam smireno.
„Pa gledala sam seriju na televiziji! Vi ljudima svašta možete napraviti! Nesmije se to!“, gospođa polako gubi strpljenje i izbjegava moj pogled, sigurno misli da hipnotiziram pogledom..
„Tarot. Registrirajte se za tarot usluge. To Vam je slično, a nije opasno.“, sugerira gospođa vjerojatno u najboljoj namjeri da što prije završimo priču..
„Dakle tarot.. I onda mogu potpuno bezopasno nekome reći da mu, na primijer, u kartama vidim tešku bolest za 6 mjeseci ili komplikacije u vezi.. To nije opasno..hm..“, kažem ja i pokupim svoje papire natrag.
Ne bavim se tarotom. I nemam pojma koga bi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije trebao staviti u postavu za sljedeću utakmicu. Ne znam ništa o cijepanju atoma i ne usuđujem se pričati o kreiranju vanjske politike, ali znam što je hipnoza i kako funkcionira. Školovala sam se i učila. I držim se onoga što znam i bilo bi dobro kada bi se i drugi ponašali isto.
A prije nego se usudim reći da znam nešto o nečemu, provjerim na internetu ili barem pročitam u knjizi nešto o tome..

Voljela bih da je hipnoza čarolija, ali to je znanost…
TBT Web koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete korištenja.
Saznajte više