Uz Muškarca žena se osjeća kao najbolja verzija sebe! - Transformiraj se

Uz Muškarca žena se osjeća kao najbolja verzija sebe!

Osjećaš? Ne brini. To je normalno za ljude..
24/09/2019
Što želiš biti kada odrasteš? Vladar svoga uma!
10/10/2019

Ako su svi oni svinje, onda smo sve mi kurve.

A reci mi, kako se osjećaš kada pročitaš ili čuješ od nekog muškarca da su sve žene kurve?

Nije dobar osjećaj, zar ne? Jer ti to za sebe ne misliš, kao niti ja za sebe. I više od toga, ne samo da ne mislim nego znam.

Eto, ako sve žene nisu iste, jer mi smo žene a nismo kurve, otkuda ti pravo da tvrdiš da su svi muškarci isti?

Jer nisu. Jer ih ne poznaješ sve. Upoznala si možda samo onu njihovu najgoru vrstu.

A znaš kako znam? Zato jer sam i ja probala tu „vrstu“ na svojoj koži. I povrijedili su me do kosti, do krvi i to doslovno. Ali.. Znaš li tko mi je najviše pomogao da se oporavim i ponovno stanem na svoje noge? Upravo Muškarci. Oni sa velikim M.

Sada kada sa sigurnošću mogu reći da imam dovoljno godina i iskustva u njima, kada pogledam unatrag vidim koliko sam naučila..

Naučila sam da sam ja ta koje je izabrala te „male“ muškarce u tijelu čovjeka, ali sa umom povrijeđenog djeteta koji nisu POTRUDILI da iz te svoje povrijeđenosti nauče kako se postaje bolji čovjek pa su samo nastavili niz, a ja sam upala u njega..ti si upala u njega..

..jer povrijeđeni „mali“ ljudi – povrjeđuju druge ljude..

A ti se sada osjećaš kao žrtva jer si povrijeđena. Pa imaš potrebu da povrijediš nekoga..makar riječju, psovkom, uvredom. Ma sve njih.. i tako su svi muškarci postali svinje.

Poznato? Tako sve žene postaju kurve..

 

A da zastaneš za trenutak i razmisliš zašto nisi reagirala kada on prvi puta nije ispunio obećanje, kada drugi puta nije nazvao kada je rekao da hoće, kada po stoti puta nije pronašao vremena za tebe, ali za nogomet, pivu sa društvom i ostale „važnije“ stvari od tebe je?

Ne. Ti si čekala da on „shvati“ koliko si ti dobra, lijepa i pametna i nadala se da će se to desiti s vremenom..ali nećeš dočekati. Mali muškarci neće shvatiti. Njima trebaju žrtve ili terapeuti, ali za ovo drugo imaju previše ega pa radije biraju žrtve..

No, ti imaš izbor. Oduvijek si ga imala. I ovoga puta mislim na tvoj izbor hoćeš li nešto naučiti iz ovoga iskustva ili ne..

..jer možeš nastaviti kao do sada i čekati..držati se „malih“..

..ili krenuti od sebe i prestati povrjeđivati one koji nisu krivi jer oni nisu svi isti.

Ima ih velikodušnih, vrijednih, pametnih, dobrih, pouzdanih. Onih koji odgovaraju na poruke, kupuju cvijeće..ma da skratim: pokazuju da im je stalo, a ti ne moraš čekati godinama da ti pokažu kako znaju da vrijediš. Jer ti vrijediš, zar ne?

E, pa ako znaš da vrijediš, nikada više nemoj pristati na ništa i nikoga tko ti oduzima tu vrijednost!

I onda nema više čekanja da on shvati, pronađe vrijemena.. Nema više isprika koje smišljaš sama za sebe „jer nije dobro razumio i ima važnog posla“.. Ako to opet napraviš, ti si kriva jer nisi naučila. Ti si ta koja je ponizila sebe pristajanjem na neprihvatljivo, a on je našao novu žrtvu.

Postoje muškarci i Muškarci. Uz pravog Muškarca uvijek ćeš se osjećati kao najbolja verzija sebe. Nikada kao žrtva. Nauči razliku. Do tebe je. Tvoji izbori, tvoja iskustva – tvoje učenje! Ti biraš!

Dragi Dario,

prošla je gotovo godina, a ja nikako da napišem tekst kojeg sam ti obećala. Možda ovaj posluži..

Ti si jedan od onih Muškaraca uz koje se žena osjeća kao najbolja verzija sebe i iskreno sam ti zahvalna na tome što si mi pomogao da naučim razliku između muškaraca i Muškaraca.

Kao i nakon svake druge spoznaje, za mene nikada više neće biti sve isto..nikada više neće biti svi isti.

Ne zamjeri, ali ovaj tekst posvećujem i još nekim Muškarcima: Nikši, Davoru, Mili, Igoru, Kristijanu, Vedranu, Stanislavu, Dejanu..wooow..ima ih..

Žene..neka naši sinovi izrastu u Muškarce.

Muškarci..vi znate da nam niste svi isti. Volimo vas.

 

Uz Muškarca žena se osjeća kao najbolja verzija sebe!
TBT Web koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete korištenja.
Saznajte više