Morate imati Srce i u njemu Hrabrost da uzmete život u svoje ruke.. - Transformiraj se

Morate imati Srce i u njemu Hrabrost da uzmete život u svoje ruke..

Ja te osjećam..
26/03/2019
Dovoljan je jedan trenutak da se desi čudo..
12/04/2019

„Koliko imate godina?“

„Petnaest“, odgovorila sam.

„Ali..kako Vi to mislite?“

„Prije 15 godina rodila sam se ponovo, po drugi puta..u ovom životu.“

Sjećam se svega..i nikada neću zaboraviti, obećajem.

Sjećam se koliko si truda uložila da, kao prvo, zavaraš samu sebe..

Ali ne brini..razumijem..i sve je konačno u redu..

Znam da ti tada ništa nisi napravila krivo jer radila si sve što su radili i mnogi drugi, a u najboljoj namjeri da odigraš svoju životnu ulogu.

Barem si tada tako mislila..

A mislila si da je tvoja uloga da završiš sve te škole u koje si išla, pronađeš si pristojnog dečka i solidan posao, osnuješ obitelj i živiš sretno do kraja života. Takav je naime bio plan jer, u kratkim crtama, svi smo sa dvadesetak i nešto godina isto zamišljali život.

I slijedila si sve te gomile uputa dobivene od onih kojima si iskreno vjerovala, bila si poslušna i vrijedna, ali..u tvojoj natalnoj karti je pisalo nešto drugo..

Jer na tvome putu i onome što je uslijedilo, na žalost, nije bilo blagdanskih ručkova za obiteljskim stolom niti zajedničkih fotografija sa ljetovanja..

 

Ne sjećaš se toga što je kasnije došlo, zar ne? Praznina..i samo mrak.. A znaš li zašto? Zato jer to više nije bio tvoj život. Sa tvojih 33 ti si nestala i došla sam ja. Tvoj život je prestao, a ja sam započela potpuno novo poglavlje u kojem sam morala odbaciti sve ono što si ti sakupljala godinama jer, draga, ništa se više od toga nije dalo upotrijebiti. To te i dovelo do ponora.

..jer su te učili da budeš poslušna i nevidljiva, da sumnjaš u sebe, u svoje znanje i bitnost i da se uvijek, baš uvijek prilagođavaš drugima.. Pa si završila pregažena i poražena od nedobrih, lažnih autoriteta koji su rasli sa svakim milimetrom tvoga pada.

Ali prošlo je.

Petnaest godina mi je trebalo da iz te šačice pepela oblikujem život i da sve ono što je boljelo, pretvorim u pobjedu, bez nepotrebne pompe i zastava.

I sada, nakon 15 godina, znam..

Koliko god da si tada izgledala slaba, koliko god da si podcjenjivala sebe, sumnjala u sve ono što jesi, znaš i možeš, mene danas ne bi bilo da ti tada nisi izdržala sve one udarce i uvrede.

Zbog tebe ja danas slavim rođendan.

Ne mora čovjek izgledati kao planina da bi imao Snagu i ne mora pročitati stotine knjiga da bi imao Znanje.

Ali mora imati Srce i u njemu Hrabrost da uzme život u svoje ruke.. i ispiše svoj trag u Vremenu..

Morate imati Srce i u njemu Hrabrost da uzmete život u svoje ruke..
TBT Web koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete korištenja.
Saznajte više