Dobili ste poklon - život! - Transformiraj se

Dobili ste poklon – život!

Terapeutska metoda koja koristi hipnozu
O kraju ne odlučuje čovjek. Odlučuje ONO što nas je stvorilo.
05/11/2021
Terapeutska metoda koja koristi hipnozu
Ljubavlju i zdravljem ispunjenu godinu želim vam cijelim srcem!
31/12/2021

Da, prelijepo je. Prepun blagdanski stol i nasmiješena lica. Okićen bor i pokloni ispod njega.. Lampice i vatra u kaminu, a vani pada snijeg. Savršen Božić.

Na reklami.

Po nebrojeni puta gledam u ekran mobitela. Nema poruke.

Stariji sin je „zapeo“ negdje sa društvom. Ne javlja se. Zbog buke ne čuje pozive i znam da neće pogledati na mobitel dok mu ne zatreba, a to ne mora biti uskoro. Samo da mu se ne isprazni baterija.. Ne znam kada dolazi kući, a ne bi bilo prvi puta da negdje prespava i pojavi se tek drugi dan. Jelo je gotovo i čeka. Podgrijano neće biti tako ukusno, ali nema veze. Neka je njemu lijepo.

Mlađi sin dolazi prekosutra. Ima djevojku, a veza se čini ozbiljna pa je prihvatio poziv njene obitelji da im se pridruži za Božić.

Ovo je prvi Badnjak..i Božić..da nismo zajedno.

Odrasli su. Odselili.

Okitila sam bor i upalila lampice, znam koliko to vole. Ispekla sam kolače, ali za svaki slučaj, stavila sam ih na hladno. Ovi božićni mogu stajati do nove godine.

Umjesto programa na tv-u, YouTube nudi snimku vatre u kaminu. Može. Smiruje.

Sve je tu, osim njih. I snijega. Ali njima je dobro, a za snijeg nema veze. On i tako u Rijeci samo napravi problem.

Dobro je.

Nismo zajedno, ali smo na broju.

Ne vidim ih, ali znam da se smiju.

Nismo za istim stolom, ali se imamo.

To je važno. Lako ćemo za ručak.

Lagala bih kada bih rekla da ne volim božićne reklame i filmove. Svaki detalj je na mjestu, a svaki kraj je happy end. Ali to nije Božić. To je samo jedan njegov mali dio, za neke.

Božić je i kada odeš u krevet puno prije ponoći jer te nema tko zagrliti i poljubiti u ponoć. I kada se probudiš ujutro, a nema poklona ispod bora niti poziva na obiteljski ručak. Svima je Božić, ali nije svaki isti, niti jednako sretan, za mnoge.

No, ono što je u vezi Božića isto, za sve nas i to svake godine, bez obzira koliko članova obitelji imali ili ne, je to što u svakom Božiću, za svakoga od nas uvijek ima jednako nade.

Nade da će sa rođenjem novoga dana njegovo svjetlo donijeti blagoslove i stvoriti novi život, a u njemu ono što želite i trebate.

I uvijek stvori, ali na nama je da vjerujemo. I to je Božić.

Možda ste ovih blagdana sami jer je vaša obitelj daleko. Možda niste okitili bor jer nema poklona koje biste stavili ispod njega. I možda ne idete nigdje na blagdanski ručak jer..samo vi znate zašto.

Ali bez obzira na sve – dobili ste poklon. To je život. A u njemu je nada.

Sada je na vama da vjerujete. To je Božić.

I neka vam je blagoslovljen.

Dobili ste poklon – život!
TBT Web koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete korištenja.
Saznajte više