Nisu brige te koje lome ljude već način na koji se sa njima nose - Transformiraj se

Nisu brige te koje lome ljude već način na koji se sa njima nose

Terapeutska metoda koja koristi hipnozu
Nije vaš posao da budete svakome sve!
26/11/2018
Terapeutska metoda koja koristi hipnozu
Život postaje bolji kada mi postanemo bolji!
28/11/2018

„Ma ja to ne mogu više..

Sin je ponovno odlučio promijeniti sport koji trenira. Već smo odlazili na rukomet, plivanje i košarku, a sada bi nogomet..Znaš li ti koliko sam se ja različitih dresova nakupovala!?!

A ona..nezahvalna tinejdžerka..ponovno joj se ne sviđa boja kose. Ja to jednostavno ne mogu sve isfinancirati.. Ta gomila kozmetike koja njoj treba, bez koje ona „ne može živjeti“..pa ja ću bankrotirati zbog njenih ulja za kosu i suhih šampona..

I moj muž..on mi je u stvari treće dijete. I dalje nakon skoro dvadeset godina braka on ne zna gdje su mu potkošulje. Ma, zna..pravi se blesav naravno, ali kao, on baš voli kada mu ja sve pripremim..

Nećeš vjerovati što su mi napravili jučer! Donijeli su kući psa! Njih troje su se dogovorili i stavili me pred gotov čin! Da, presladak je, beba..ali..znaš tko će ga na kraju šetati? Ja naravno..opet ja..“ , samo je nabrajala..a izgledala je kao da je na rubu sloma živaca..

„Ok…idemo polako.“, rekla sam.

„Zam da su svakome njegovi problemi najveći, ali reći ću ti iskreno: ovo što si ti meni nabrojala, meni ne zvuče kao problemi. Više mi zvuči kao – život. Da, život. I to dobar.

Na što se ti u biti žališ? Na to što ti se dijete još nije odlučilo kojim će se sportom baviti? Možda neće niti jednim. Traži se..hej, tek je počeo. I bolje da se traži po različitim sportovima nego po YouTube-u sa 11 godina.

A kćer..budi sretna da nisi u situaciji da joj možeš priuštiti SAMO šampon. Običan. Ima i toga znaš. Ona bira zato jer zna da može. To je blagoslov, budi ga svjesna. I razmazila si ju, kao i svoga muža, a to što su razmaženi nije njihova greška. To je rezultat tvoga ponašanja kojeg u svakom trenutku možeš promijeniti. Njoj odredi mjesečni iznos koji može potrošiti, ne prevelik.. i neka sama odredi prioritete potrošnje, neka se uči..a o njemu ..i psu..neću niti pričati.. To definitivno nisu problemi.

Znaš što su problemi?

Problem je bolest, a pritom ne mislim na prehladu. Ono kada sjediš u nekom bezličnom hodniku sa papirima u ruci na kojima ne razumiješ što piše i čekaš sa strahom kakav ćeš pogled vidjeti u očima liječnika kada bude čitao nalaz.

Problem je kada u čašu mlijeka uliješ čašu vode da bi imala dovoljno za dva djeteta.

Problem je kada stalno provjeravaš telefon jer ti se sin nije javio danima i bojiš se da je opet u društvu koje ga je uvuklo u drogu..

I tu ću stati..mogla bih ti nabrajati danima. Neki ljudi bi dali sve što imaju samo kada bi mogli imati tvoje probleme..umjesto svojih..jer ovo što ti opisuješ, za mnoge je sretan život.

Nisu svi problemi zaista problemi..neki su i blagoslovi jer znače da imate obitelj, djecu, novce koje možete potrošiti onako kako vi izaberete..

I zato razmislite što je to što vas lomi ..

Da li su to zaista problemi ili način na koji ih gledate..

 

Nisu brige te koje lome ljude već način na koji se sa njima nose
TBT Web koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete korištenja.
Saznajte više