Najvažnije su riječi koje govorite - sami sebi! - Transformiraj se

Najvažnije su riječi koje govorite – sami sebi!

Terapeutska metoda koja koristi hipnozu
Ključ života je u tvojoj ruci!
05/02/2019
Terapeutska metoda koja koristi hipnozu
Slavite svoje godine..jer je svaka nova – dar!
11/02/2019

Ušao je u moj ured sa nepovjerenjem i strahom te sjeo dovoljno blizu mame da bi se osjećao siguran. No, izgled moga ureda izazvao je kod njega znatiželju jer je vjerojatno očekivao klasičnu liječničku ordinaciju pa je sa zanimanjem nastavio razgledavati stvari oko sebe.

„Znate, došli smo zato jer on jednostavno ne pamti dovoljno dobro i to nam stvara velike probleme u školi. Nema koncentracije i fokusa. Sve što naučimo, na primjer običnu pjesmicu, on kod kuće zna, ali drugoga dana..kada ga učiteljica prozove, on se jednostavno skameni i sav trud padne u vodu.. Sve što je naučio, on zaboravi u trenutku kada ga učiteljica ispituje..“, započela je svoju priču mama..

I što je mama više govorila, taj nježni dječak od samo sedam godina, sve je više „propadao“ u moju fotelju dok mu na koncu više niti strah od toga zašto je došao kod mene nije bio bitan u usporedbi sa osjećajem da sa njim vjerojatno nešto nije u redu, a taj osjećaj je u potpunosti preplavio njegovo lice.

Zaustavila sam mamu jer mi je bilo potpuno jasno da sa svakom njenom novom riječi, njegov strah još više raste i obratila se dječaku.

„Znaš, tvoja mama te neizmjerno voli i zato te dovela kod mene da te naučim vještinu koju zna jako malo dječaka tvojih godina. I danas, kada ju naučiš, ti ćeš imati svoju novu super moć.. Želiš li to naučiti?“, upitala sam.

Samo je klimnuo glavom, a iskrica znatiželje pojavila se u njegovim očima..

„E, pa ovako..“ nastavila sam, “U trenutku kada si se rodio, na ovaj svijet je došao i tvoj najbolji prijatelj. Prijatelj koji će biti sa tobom do kraja tvog života jer on je stalno, stalno uz tebe i onda kada tvoja mama i tata to nisu. A znaš li tko je on?“, upitala sam..

Odmahnuo je glavom i radoznalost je u tom trenutku otjerala strah.

„To je tvoj um.“, nastavila sam

“Tvoj um je tvoj najbolji prijatelj i da bih ti pomogla da se sa njim još bolje upoznaš, želim da ga zamisliš kao nekog super-junaka koji živi u tvojoj glavi.. Da, upravo tako.. Želim da zamisliš svog najboljeg prijatelja kao na primjer Batmana ili Spidermana koji je samo tvoj i stalno ti je na raspolaganju.

Ali postoji jedna jako, jako važna stvar u vezi tvog prijatelja: on nije samo super-junak. On je iznad svega vojnik, a znaš da super-junaci nisu oni zli vojnici sa bombama i pištoljima. Tvoj Spiderman jako dobar i poslušan vojnik koji sluša SVAKU, ali baš svaku naredbu koju ti njemu daš.

Jesi li to znao? Nisi. Tvoj Spiderman ima posebne moći kao i svi super-junaci i zato naravno da ima i odlično pamćenje. On isto tako može najnevjerojatnije stvari koje ti još uopće ne možeš niti zamisliti, a što se više sa njim budeš družio i što budete bolji prijatelji, svakoga dana ćeš otkrivati nove stvari koje on može napraviti za tebe.. Razumiješ? Naravno da razumiješ jer je tvoj super-junak upravo sada presretan što ti konačno znaš da on postoji..

E, sada..kada ste se konačno upoznali na pravi način, želim da zapamtiš nešto što je izuzetno važno, a vezano je uz to kako ćeš ti razgovarati sa svojim najboljim prijateljem.

Obzirom da smo rekli da je on vojnik i to najposlušniji na svijetu, ti sada znaš da si ti taj čije naredbe on sluša. Dakle, on sluša tebe i samo tebe. Ne tvoju mamu niti tvoju učiteljicu. I ono što mu TI kažeš, on mora poslušati bez pogovora i primjedbi.

I sada da se vratimo na to što se dogodi kada ti dođeš u školu i kada te učiteljica, na primjer, pita pjesmicu koju si jučer učio sa mamom i kod kuće – znao..

Ti se uplašiš.. I zato jer ti se već nekoliko puta dogodilo da zbog straha sve zaboraviš, kakvu naredbu daš svom vojniku, super-junaku? Kažeš mu: ne znam, zaboravio sam..

A što tvoj vojnik mora napraviti? Mora poslušati..jer on je, prisjeti se, najposlušniji na svijetu, sluša samo tebe i svaka riječ koju mu kažeš za njega je naredba, najvažnija naredba koja postoji.

Naravno da on zna pjesmicu, on zna sve što si ti ikada naučio i on bi je bez problema izrecitirao kada bi mu ti, na primjer, rekao: baš sam dobro to naučio, sve znam..jedva čekam izrecitirati pjesmicu da svi vide kako dobro pamtim.

Ali umjesto toga, ti si se sjetio onoga što je tvoja mama rekla, da ti sve zaboraviš kada te učiteljica prozove i tvoj vojnik TRENUTNO posluša ono što si naredio – zaboravi.

Tvoj vojnik ne može birati koju tvoju naredbu će poslušati, a koju ne, jer kada bi on to mogao, onda ne bi poslušao niti tvoje naredbe da, recimo, ne voliš neku hranu koja je zdrava, kao što je na primjer povrće..

Jer..što bi se dogodilo da te netko natjera da pojedeš nešto što ne voliš? Bilo bi ti mučno, zar ne?

A znaš li zašto? Zato jer, tvoj um mora napraviti ono što si mu ti rekao i mora, recimo, čak i povratiti hranu koja je potrebna tvome tijelu i zdrava jer si mu ti naredio da nešto – ne voliš. Dakle, on ne bira. TI BIRAŠ.

I zato zapamti zauvijek: ti si taj koji bira kako ćeš razgovarati sa svojim najboljim prijateljem, vojnikom.

I te riječi koje ćeš njemu reći su NAJVAŽNIJE riječi koje ćeš ikada izgovoriti, u sebi ili na glas, jer ovisno o tome kako budeš pričao sa sobom, sa svojim umom, tako će izgledati tvoj život.. I o tome će ovisiti hoćeš li biti sretan ili ne, hoćeš li postati pilot ili nikada nećeš saznati što želiš raditi u životu..

Svatko od nas ima svog najboljeg prijatelja. Nosimo ga u svojoj glavi i to je naš um.

O tome kako pričate sami sa sobom ovisi kako će izgledati vaš život.

Jer..najvažnije riječi koje ste ikada izgovorili, najvažnije riječi koje ste ikada čuli..su one riječi koje ste uputili sami sebi.

Te riječi stvaraju vaše misli, vaše misli stvaraju vaša uvjerenja, a vaša uvjerenja kreiraju vaš život.

I zato..dobrodošli u Terapiju Brze Transformacije.

Samo jedna terapija i naučiti ćete zašto je važno da više nikada ne budete posvađani sa svojim najboljim prijateljem ili prijateljicom – sa sobom!

I da..dječak iz moje priče je stvaran i danas je odličan učenik ?

Najvažnije su riječi koje govorite – sami sebi!
TBT Web koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete korištenja.
Saznajte više