Birate li očima ili dušom? - Transformiraj se

Birate li očima ili dušom?

Terapeutska metoda koja koristi hipnozu
Dovoljan je jedan trenutak da se desi čudo..
12/04/2019
Terapeutska metoda koja koristi hipnozu
Neka vam je sretno i blagoslovljeno..
19/04/2019

“Pa dobro, što je za tebe savršen muškarac? Opiši mi ga..“, upitala sam.

„Mora biti pametan, ali životno pametan.“, započela je „To znači da mogu razgovarati sa njim o svemu, ali ne mora mi citirati Nietzchea. To mi baš i ne treba..

I mora znati raditi različite stvari.. Znaš ono: zamijeniti špinu u kupaonici ili popraviti nešto tako da ne moram baš za svaku stvar zvati majstore..

I moram se uz njega osjećati sigurna. I zaštićena.. Mora biti dobra osoba, vrijedna, a bilo bi poželjno i da je zgodan..“, nabrajala je zamišljeno..

„Ok“, rekla sam „A što ako je recimo, takav muškarac, kakvog si mi upravo opisala..što ako je on, niži od tebe ili na primjer ćelav.. Da li i dalje prolazi pod savršenog muškarca, za tebe?“, nastavila sam.

„A joj..pa baš i ne..“, odgovorila je brzo..

„Čekaj, čekaj..želiš reći da bi odbila muškarca koji je dobar, vrijedan, pouzdan, zato jer je niži od tebe ili nema kose?“, pitala sam je iznenađeno.

„Pa ne želim muškarca nižeg od sebe..i bez kose“, odgovorila je.

„Dakle, odbila bi nekoga tko bi ti pomagao, tko bi se brinuo za tebe, poštivao te i pazio.. Odbila bi nekoga zbog nekoliko centimetara visine ili zbog toga jer nema kose? Po tome ispada da su centimetri visine ili kosa važniji od njegovih karakternih osobina!?!

Pričaš mi već mjesecima, godinama..kako je gotovo nemoguće pronaći dragog i dobrog, slobodnog muškarca, a na kraju ispada da biraš očima.. Pa nemamo više 18 godina kada je najvažnije bilo da je tip frajer, da mu dobro stoji kožna jakna i cigareta u ruci..“, moram priznati da sam bila iznenađena njenim odgovorom..

„Ali muškarac mora biti viši od mene.. I što da radim kada volim krupne muškarce, sigurne u sebe..“, pokunjila se..

„Draga moja, mislim da ti od šume ne vidiš stablo. I mislim da pod hitno moraš dooobro porazgovarati sama sa sobom jer..izgleda da je dobar dio problema ipak u tebi, a ne samo u muškarcima kao što ti to misliš.“, zaključile smo razgovor.

Koliko puta vam se dogodilo da vam za oko „zapne“ netko jer vas je privukao izgledom. Priznajte..to je ipak prvi kriterij prema kome biramo partnere.

A da li vam se dogodilo, barem jednom u životu, da sa nekim koga srećete godinama i nije vam baš „napet“, slučajno sjednete, popijete kavu i ostanete „paf“ jer niste imali pojma koliko je šarmantan, duhovit, interesantan?

I nikada mu niste dali priliku da vam se približi jer, naprosto, nije bio vaš – „tip“?

No, istina je drage moje..da oko vas postoje, ali vašem su oku nevidljivi, muškarci koji znaju skuhati ručak i ispeglati si košulju.

Oko vas su ..ima ih..oni koji će se silno truditi da, dok razgovaraju sa vama, gledaju u vaše oči, a ne u dekolte ili neki drugi vaš atribut.. i to ne zato jer to ne žele, već jer vam time iskazuju poštovanje.

Oko vas su..fenomenalni, pristojni, pažljivi, dragi i vrijedni muškarci..koji možda imaju klempave uši ili poveći trbušćić..

 

No, da biste bile voljene..da li su vam zaista potrebne pravilne uši i vitka linija ili dobro srce i karakter vrijedan zlata?

 

Zato sjednite malo i razmislite..tražite li partnera očima ili dušom?

 

I možda se iznenadite ako uspijete biti dovoljno iskrene same prema sebi, i uvidite da nekome nikada niste dale priliku samo zato jer su ga vaše oči stavile u odjeljak uma pod nazivom „neprikladan, neodgovarajući, nezanimljiv“ zato jer nije odgovarao SLICI muškarca kakvog ste godinama zamišljale uz sebe..

A slika..slika je nešto što dobro izgleda kada je oukvireno, nešto što odlično skuplja prašinu i najčešće ne koristi ničemu.

 

Zato zaboravite na oči i birajte dušom.

I dajte šansu nekome tko vas ne podsjeća na prvu ljubav, filmskog glumca i ne predstavlja centar svijeta sam sebi..

Dajte šansu nekome čiji ćete centar svijeta biti – vi.

Birate li očima ili dušom?
TBT Web koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete korištenja.
Saznajte više